Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ticari Ürün Olmadığı Nasıl İspat Edilir? Ne Yapmalıyız?
#1
Bir arkadaşım ebay'den tez çalışmasında kullanmak üzere flowmeter (debiölçer - bir borunun içinden geçen suyun debisini ölçmeye yarayan alet) aldı. Ürünü TNT kargo ile göndermiş satıcı ve ürün bugün İstanbul Sabiha Gökçen Havalanı Gümrüğüne takılmış. TNT'nin söylediğine göre görevli memur ürünün ticari olduğunu söylemiş. Oysa ki ürün ticari değil, sadece tez çalışmasında kullanılacak normal bir alet. TNT şimdiden 300 lira kadar borç çıkarmış, daha gümrük vergisi falan yok işin içinde.

Arkadaşlar ilk olarak sormak istediğim bu ürünün ticari olmadığını nasıl ispat ederiz?
İkincisi her iki ihtimal (ticari olmadığını ispat edersek veya ticari olmadığını ispat edemezsek) dahilinde süreç nasıl işler, ürünü nasıl alırız, neler yapabiliriz ve neler yapmalıyız? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevapla
#2
Neye göre memur ticari yazmış bilemeyeceğim.Devamlı ürün getirtiyomusunuz gelen ürünün fiyatı nedir?
Resim görüntüleyici
http://i61.tinypic.com/dvljdy.jpg
WWW
Cevapla
#3
(22-03-2013, Saat:22:48)fixface Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Neye göre memur ticari yazmış bilemeyeceğim.Devamlı ürün getirtiyomusunuz gelen ürünün fiyatı nedir?
Arkadaşım ilk defa alışveriş yapıyor. Hatta ebay ve paypal hesabını ben açtım. Ürünün fiyatı da 300-400 dolar olması lazım, net bilmiyorum ama en fazla 500 dolardır.



Ürünün üzerinde ultrasonic gibi şeyler yazıyor diye olabilir ticari değerlendirmesi, belki de daha önce hiç görmediği için olabilir.
Cevapla
#4
Bu tip cihazlar evvel ezel ezel hep ticari olarak değerlendirildi... TNT ile gelmesi ayrı bir facia ! Özel kargolarla alakalı pek çok kere uyardık forumda. O masrafları ödemeden ürünü geri alamazsınız fakat son çare olarak ürün nereden alındı ise mail ile ulaşın ve sorunu izah edip, paketi geri istemelerini söyleyin. Kabul ederlerse şansınız var.
WWW
Cevapla
#5
Ebaydan kontrol ettim çok pahalıda değil keşke özel kargoyla almasaydınız.
Neden özel kargolarla ürün almıyoruz?
Resim görüntüleyici
http://i61.tinypic.com/dvljdy.jpg
WWW
Cevapla
#6
(23-03-2013, Saat:00:05)Lupara Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu tip cihazlar evvel ezel ezel hep ticari olarak değerlendirildi... TNT ile gelmesi ayrı bir facia ! Özel kargolarla alakalı pek çok kere uyardık forumda. O masrafları ödemeden ürünü geri alamazsınız fakat son çare olarak ürün nereden alındı ise mail ile ulaşın ve sorunu izah edip, paketi geri istemelerini söyleyin. Kabul ederlerse şansınız var.

(23-03-2013, Saat:00:33)fixface Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ebaydan kontrol ettim çok pahalıda değil keşke özel kargoyla almasaydınız.
Neden özel kargolarla ürün almıyoruz?

İlginiz için çok teşekkürler arkadaşlar, peki tahminen ne kadar ödeyerek alabiliriz bu ürünü? Ve almak için ne yapmalıyız? Arkadaşımın İstanbul'a gidip alması mı gerekir bu ürünü?
Cevapla
#7
500 tl gibi bir fiyat çıkabilir...
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yurtdışı ürümün gümrüğe takıldığını nasıl anlarım? outdoor 1 7,682 04-01-2017, Saat:02:12
Son Yorum: Lupara
  Eğer ürün gümrüğe takılırsa ne yapılmalıdır..? 06bozkurtum 14 15,990 13-03-2016, Saat:15:29
Son Yorum: toran_aga
  Gümrüğe Takılan Ürün Ev Adresine Gelir mi? malidemirkan 3 6,165 20-01-2016, Saat:15:53
Son Yorum: someone74
  Sizce geri mi döndü ürün? mekansiz_adam 2 4,787 13-12-2015, Saat:21:37
Son Yorum: mekansiz_adam
  Ürün gümrükte mi değil mi emin olamadım? butters 2 4,842 12-09-2014, Saat:00:45
Son Yorum: rythmania

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

sex hikaye - porno izle - türk ifşa istanbul escort - istanbul escorts - şişli escort - seks hikaye - porno - escort bayan

bakırköy escort - şişli escort - avcılar escort - beylikdüzü escort - beşiktaş escort - mecidiyeköy escort - ataşehir escort - kadıköy escort - bahçeşehir escort - kartal escort - pendik escort - maltepe escort - ataköy escort - taksim escort - avrupa yakası escort - anadolu yakası escort